Recept: Weerstandsmoothie (voor 1 persoon)
Bereidingstijd | 10-15 minuten |
Ingredienten (voor 1 persoon) | 1 sinaasappel 1 banaan 1 appel handje blauwe bessen Bereiding: 200 gram boerenkool/ handje spinazie stukje gember 1 tl chiazaad 1 tl macapoeder beetje zwarte peper ½ glas water Topping: pitten en zaden naar keuze |
Benodigdheden | Blender Snijplank Mes Citruspers |
Weerstandsmoothie bereiden
Pers de sinaasappel met de citruspers. Doe het sap in de blender. Voeg de banaan en geschilde appel in stukjes toe. Blend alvast fijn.
Doe daarna de boerenkool, de spinazie, de in stukjes gesneden (geschilde) gember en de blauwe bessen erbij. Voeg het chiazaad toe, de macapoeder en de zwarte peper. Mix opnieuw. Indien het mixen lastig gaat, voeg dan het halve glas water toe. Schenk je smoothie in een kommetje en doe er pitten en zaden over heen.
Helende werking
Boerenkool is een van de gezondste groente die je kunt eten. Het bevat echt heel veel gezonde voedingsstoffen, krachtige antioxidanten, weinig calorieën en geen vet.
Het is mega weerstand verhogend, voorkomt osteoporose en heeft een geweldige ontstekingsremmende werking. Er zit meer vitamine C in boerenkool, dan in een sinaasappel, meer calcium dan in melk, meer ijzer dan in rundvlees.
Kortom boerenkool is een goede detox groente.
TIP 1: Boerenkool is rauw ook lekker in een gemengde salade, op een broodje of in een wrap.
TIP 2: Het kan ook een smakelijk bijgerecht zijn. Lekker roerbakken met veel knoflook en parmezaanse of vegan geraspte kaas.