Recept: Kurkuma tomatensoep (voor 2 personen)
Bereidingstijd | 10-15 minuten |
Ingredienten (voor 1 persoon) | 140 gram cherrytomaatjes, gespoeld en in tweeën gesneden 1 blik tomaten, in blokjes, met saus ½ kopje groentenbouillon 1 kleine ui, fijn gesneden 2 teentjes knoflook, gehakt 2 theelepel kurkuma poeder 1 theelepel kokosolie ½ theelepel zeezout 1 theelepel gedroogde basilicum 1 eetlepel appelciderazijn Vers gemalen zwarte peper Gemengde zaden en noten, om te garneren |
Benodigdheden | Wokpan Mes Snijplank Blikopener Staafmixer |
Kurkuma tomatensoep bereiden
Verwarm de kokosolie in een wokpan en bak de ui en knoflook een minuut. Voeg kurkuma en cherrytomaatjes toe en bak tot de tomaten zachter worden en hun sappen achterlaten. Voeg de blik tomaten, groentenbouillon, appelazijn en basilicum toe, breng aan de kook, dek af met een deksel en laat het geheel vijf minuten sudderen. Maak het met de staafmixer tot een romige vloeistof. Breng op smaak met zout en peper en garneer eventueel met gemengde zaden en noten.
Helende werking
Deze heerlijke soep geeft je een energiek gevoel en helpt je metabolisme te stimuleren. Een soep boordevol antioxiderende en ontstekingsremmende voedingsstoffen. Kurkuma draagt bij aan de gezondheid van het spijsverteringsstelsel. De antioxiderende werking maakt het een alternatief geneesmiddel voor het genezen en voorkomen van kanker, het remmen van de groei van kankercellen door de detox functie van de lever te stimuleren (ontgiften).
TIP: probeer kurkuma ook eens vers. Let op bij het schoonmaken ervan dat de wortel geel afgeeft aan je handen.