Vegetarische Chili

De bruine boon is een peulvrucht en een zaadje voor een nieuwe plant. Bruine bonen bevatten bepaalde stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben. Hiermee verminder je ook ontstekingen op celniveau.

Gezondheidsvoordelen van vegetarische chili

Bruine bonen zijn goed tegen: verstopping, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, obesitas en bloedarmoede door ijzertekort.  In combinatie met volle granen, noten, zaden, tempeh of tofu kunnen peulvruchten als de bruine boon uitstekend het vlees vervangen op het gebied van eiwit. 

recept voor vegetarische chili

Recept: Vegetarische Chili (voor 2 personen)

Bereidingstijd15-20 minuten
Ingredienten (voor 4 kommen soep)Bruine bonen (glas) 680 gram 
Kidney bonen (blik 400 gram) 
Groot blikje tomatenpuree (…gr)  
Chili con carne kruiden (biomix  Beltane)  
1 Ui  
1 Rode paprika  
100 ml water  
Eventueel banaan  
Olie om in te bakken  
(zonnebloemolie of geurloze  kokosolie of milde olijfolie) 
Water
BenodigdhedenWokpan  
Snijplank  
Mes  
Maatbeker

Vegetarische chili recept bereiden

Doe een flinke scheut olie in de wokpan. Snij de ui in kleine stukjes en bak deze aan tot ze glazig zijn. Doe er het eerste deel van de kruidenmix van Beltane in tot het heerlijk geurt. Voeg de rode paprika in stukjes toe en  bak deze ook licht mee.

Voeg dan de bruine bonen en kidney bonen toe. Schep de tomatenpuree er doorheen, het tweede zakje van de kruidenmix van Beltane met 100 ml water en laat het geheel even pruttelen. Doe er naar believen nog een banaan in schijfjes gesneden bij voor een zoetere smaak.  

Eventueel serveren met een klein beetje rijst als je toch wat koolhydraten wilt eten.

Helende werking:  

De bruine boon is een peulvrucht en een zaadje voor een nieuwe plant. Bruine bonen bevatten bepaalde stoffen die een ontstekingsremmende  werking hebben. Hiermee verminder je ook ontstekingen op celniveau.  

Bruine bonen zijn goed tegen: verstopping, diabetes, kanker, hart- en  vaatziekten, obesitas en bloedarmoede door ijzertekort. In combinatie met volle granen, noten, zaden, tempeh of tofu kunnen  peulvruchten als de bruine boon uitstekend het vlees vervangen op het gebied van eiwit. 

Foto van Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Dit recept is komt uit het kookboek PUUR

Puur gezonde recepten kookboek

PUUR receptenboek – eBook
63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

Nu 8 euro korting!

€ 27,- € 19,-

PUUR receptenboek – harde kaft

63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Enorm mooi vormgegeven boek, met 300+ pagina’s. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

€37,- gratis verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen