Recept: Vegetarische Chili (voor 2 personen)
Bereidingstijd | 15-20 minuten |
Ingredienten (voor 4 kommen soep) | Bruine bonen (glas) 680 gram Kidney bonen (blik 400 gram) Groot blikje tomatenpuree (…gr) Chili con carne kruiden (biomix Beltane) 1 Ui 1 Rode paprika 100 ml water Eventueel banaan Olie om in te bakken (zonnebloemolie of geurloze kokosolie of milde olijfolie) Water |
Benodigdheden | Wokpan Snijplank Mes Maatbeker |
Vegetarische chili recept bereiden
Doe een flinke scheut olie in de wokpan. Snij de ui in kleine stukjes en bak deze aan tot ze glazig zijn. Doe er het eerste deel van de kruidenmix van Beltane in tot het heerlijk geurt. Voeg de rode paprika in stukjes toe en bak deze ook licht mee.
Voeg dan de bruine bonen en kidney bonen toe. Schep de tomatenpuree er doorheen, het tweede zakje van de kruidenmix van Beltane met 100 ml water en laat het geheel even pruttelen. Doe er naar believen nog een banaan in schijfjes gesneden bij voor een zoetere smaak.
Eventueel serveren met een klein beetje rijst als je toch wat koolhydraten wilt eten.
Helende werking:
De bruine boon is een peulvrucht en een zaadje voor een nieuwe plant. Bruine bonen bevatten bepaalde stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben. Hiermee verminder je ook ontstekingen op celniveau.
Bruine bonen zijn goed tegen: verstopping, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, obesitas en bloedarmoede door ijzertekort. In combinatie met volle granen, noten, zaden, tempeh of tofu kunnen peulvruchten als de bruine boon uitstekend het vlees vervangen op het gebied van eiwit.