Salade gekookte groente

Het eten van kool is aan te raden bij gewrichtspijn. Je begint de dag dan met het eten van koolbladeren en later op de dag kun je ook kool toevoegen aan je maaltijden

Gezondheidsvoordelen van een Salade gekookte groente

Voor allergiepatiënten ideaal als natuurlijke histamine remmer. Het bevat kalium wat je bloeddruk helpt reguleren. En vitamine K wat goed is voor de bloedstolling.

Salade van Gerookte Groente

Recept: Salade gekookte groente (voor 2 personen)

Bereidingstijd45 minuten
Ingredienten (voor 2 personen)1 Chinese kool  1 prei  
1 broccoli  
1 paprika  
½ rettich  
2 wortels  

Naar smaak rucola, bosui, verse  peterselie en sesamzaad
eventueel een strooisel van zeewier.  
Dressing van 2 el shoyu, scheutje appeldiksap en 1 el rijstazijn
BenodigdhedenPan  
Snijplank  
Mes(sen)   

Salade gekookte groente bereiden

Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook. Was en snijd ondertussen de groenten in grotere, regelmatige stukken. Blancheer de groenten per soort beetgaar in het kokende water, in volgorde van de ingrediëntenlijst, vanwege de smaak en de kleur van de groenten.

Verspreid de groenten in een grote schaal, zodat het gaar proces stopt en de groenten snel afkoelen. Rooster ondertussen op een laag vuur de sesamzaadjes goudbruin. Hak de peterselie fijn/ bosui in  ringetjes/ rucola eventueel kleiner scheuren.

Maak de dressing, proef op smaak (maak eventueel meer of pas aan naar eigen smaak) en sprenkel dit  over de groenten. Schep de rucola, bosui en peterselie er voorzichtig doorheen. Strooi het sesamzaad en eventueel het zeewier-strooisel erover.

Helende werking

Koolsoorten zijn bewezen antibacterieel en antiviraal.  

Voor allergiepatiënten ideaal als natuurlijke histamine remmer. Het bevat kalium wat je bloeddruk helpt reguleren. En vitamine K wat goed is voor de bloedstolling.

Het eten van kool is aan te raden bij gewrichtspijn. Je begint de dag dan met het eten van koolbladeren en later op de dag kun je ook kool toevoegen aan je maaltijden. 

Er wordt wel gezegd, dat elke dag rauwe kool eten (bijvoorbeeld in een salade) helpt tegen obesitas. In ongekookte kool zit namelijk het fytonutriënt wijnsteenzuur wat zorgt dat suiker niet wordt omgezet in  lichaamsvet. Het kauwen op rauwe koolbladeren kan ook helpen tegen hoofdpijnklachten. 

Picture of Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Dit recept is komt uit het kookboek PUUR

Puur gezonde recepten kookboek

PUUR receptenboek – eBook
63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

Nu 8 euro korting!

€ 27,- € 19,-

PUUR receptenboek – harde kaft

63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Enorm mooi vormgegeven boek, met 300+ pagina’s. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

€37,- gratis verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen