Romige Wortelsoep

Een wortel bevat heel veel vitamine A en in kleinere hoeveelheden B1, B2,B3,  B6,C,D,E,K. Ook bevat het kalium, fosfor, molybdeen, koper.  TIP: schil wortels met een dunschiller. Het gaat sneller en je behoudt veel  beter de vitaminen die erin zitten doordat je heel dun schilt.

Gezondheidsvoordelen van Romige wortelsoep

Wortel reinigt de lever en is  goed voor het hart. De wortel geneest en kan o.a.: obesitas, nierontsteking,  tandvleesproblemen en kanker voorkomen.  

Recept: Romige Wortel Soep

Recept: Romige wortelsoep (voor 4 kommen soep)

Bereidingstijd25 minuten
Ingredienten (voor 4 kommen soep)1 eetlepels zonnebloem olie  of kokosvet  
1 cm verse gember  
1 ui  
1 kg winterpeen  
1 teen knoflook  
700 ml groentenbouillon 200 ml  kokosmelk 1 sinaasappel  peper en zout
BenodigdhedenPan  
Snijplank  
Mes(sen)  
Staafmixer/blender.

Romige wortelsoep recept bereiden

Snijd de uit en gember fijn en fruit deze in 5 minuten aan met af en toe  doorroeren.Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakken en versnipper  de knoflook. Bak deze kort mee. Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en  breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes  doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer het mengsel tot een gladde  vloeistof. Roer nu het sinaasappelsap door de soep en breng het op smaak  met peper en zout. Dit recept is voor ongeveer 4 kommen soep.  

Helende werking:  

Wortels zijn zo gezond, dat ze eigenlijk iedere week op het menu zouden  moeten staan. Wortels hebben een hoog vocht en vezelgehalte, waardoor ze  een goede uitwerking op de darmen hebben. Wortel reinigt de lever en is  goed voor het hart. De wortel geneest en kan o.a.: obesitas, nierontsteking,  tandvleesproblemen en kanker voorkomen.  

Het bevat heel veel vitamine A en in kleinere hoeveelheden B1, B2,B3,  B6,C,D,E,K. Ook bevat het kalium, fosfor, molybdeen, koper. 

TIP: schil wortels met een dunschiller. Het gaat sneller en je behoudt veel  beter de vitaminen die erin zitten doordat je heel dun schilt.  

Picture of Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Dit recept is komt uit het kookboek PUUR

Puur gezonde recepten kookboek

PUUR receptenboek – eBook
63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

Nu 8 euro korting!

€ 27,- € 19,-

PUUR receptenboek – harde kaft

63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Enorm mooi vormgegeven boek, met 300+ pagina’s. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

€37,- gratis verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen