Recept: Vetverbranden met deze POWER spinazie soep!

Deze soep heeft pittige kruiden die ervoor zorgen dat de voeding snel door de darm gaat, ziektes weinig kans hebben zich daar te nestelen, de longen goed doorgeveegd worden en de vetverbranding aangewakkerd wordt.

Krachtpatser Spinazie

Het foliumzuur in spinazie is goed voor de weerstand, ons geheugen en concentratie, en de gemoedstoestand. Spinazie zorgt voor een super spijsvertering en in combinatie met andere ingrediënten als bleekselderij, gember, cayennepeper en kurkuma is het een POWER-vetverbrander.

Ingredienten vetverbranden soep

Verse spinazie, rauw in de smoothie heeft de beste werking. Als je hem met kokosolie of een ander vet combineert neem je alle vitamines op, zowel de wateroplosbare, als de olie-oplosbare vitamines. Voeg je hem toe aan een gerecht, doe dat dan als laatste, zodat hij lekker knapperig blijft.

NB: Voeg de spinazie op het allerlaatst toe, zo blijft hij al zijn power behouden.

Vetverbrander soep

Ingrediënten

  • 500 gram gele spliterwten
  • 1⁄2 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 tl garam masala
  • 2 el kokosolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 400 gram verse (baby)spinazie
  • 4 el geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten

Tip!
Je kunt ook wat gedroogd zeewier – furikake – toevoegen, te koop bij de biologische winkel.
Vetverbrander soep, ingredienten

Bereidingswijze

  1. Spoel de gele erwten grondig af en doe ze in 1 liter water samen met de de cayennepeper en de kurkuma in een kookpan.
  2. Breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur omlaag zodat het water zacht kookt. Houdt dit circa 50 minuten aan, tot de erwten zacht zijn en uit elkaar vallen.
  3. Schep de helft van de erwten uit de pan en pureer ze in een blender tot een glad papje.
  4. Doe de puree terug in de pan en roer dit door.
  5. Verhit kokosolie in een grote pan, bak hierin de ui circa 10 minuten op een klein vuurtje tot ze glazig zijn.
  6. Voeg de andere specerijen toe en bak deze 5 minuten mee tot de geuren vrijkomen.
  7. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het blad geslonken is.
  8. Verwarm de erwtensoep opnieuw, verdeel deze over 4 kommen en schep het spinazie-uimengsel erop.
  9. Serveer de geroosterde pitten erbij in een klein schaaltje.
Foto van Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Dit recept is komt uit het kookboek PUUR

Puur gezonde recepten kookboek

PUUR receptenboek – eBook
63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

Nu 8 euro korting!

€ 27,- € 19,-

PUUR receptenboek – harde kaft

63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Enorm mooi vormgegeven boek, met 300+ pagina’s. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

€37,- gratis verzending

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen