Recept: Groene smeuïge smoothie (voor 1 persoon)
Bereidingstijd | 10-15 minuten |
Ingredienten (voor 1 persoon) | 1 rijpe avocado 1 banaan 1 kleine courgette twee handen vol spinazie groot glas kokosrijstmelk 1 tl moringapoeder 1 tl reishipoeder 1 el psillyumvezels 1 el erwtenproteine (vanille) Voor de topping/Garnering: 1 wortel in schijfjes handje gojibessen pecannoten walnoten kokoschips 1 tl bijenpollen |
Benodigdheden | Snijplank Mes Blender Thee en eetlepel |
Groene smeuïge smoothie bereiden
Doe de kokosrijstmelk in de blender. Voeg de geschilde banaan in grove stukken toe. Ontdoe de avocado van schil en pit en voeg ¾ van het vruchtvlees toe. Snij de courgette in stukken en doe deze samen met de spinazie in de blender.
Voeg als laatste de superfood poeders toe en zet de blender aan. Voeg eventueel extra kokosrijstmelk of wat water toe als de blender ‘vastloopt’. Blend tot een smeuïge massa. Doe de inhoud van de blender in een diep bord of kom en garneer met stukjes wortel, gojibessen, pecannoten, walnoten, bijenpollen en kokoschips zoveel als je wilt.
Smullen maar!
Helende werking:
Avocado valt onder fruit en niet onder groente. Het bevat veel vitamines en mineralen en bevat bovendien veel gezonde goede vetten. Omega 9 en in mindere mate omega 6 en 3. Avocado’s zijn zo rijk aan voedingsstoffen dat ze worden aangeraden om aan te sterken na (langdurige) ziekte, na een operatie of voor preventie van osteoperose. Een avocado bevat veel eiwitten (4 gram per avocado). Ook zit er meer kalium in een avocado dan in een banaan!
TIP 1: een avocado rijpt sneller met een banaan of appel ernaast!
TIP 2: als je de avocado niet gelijk helemaal op eet, zorg dan dat je het deel dat je wilt bewaren MET pit bewaard. Dit voorkomt dat de avocado bruin wordt. Uiteraard even afdekken met folie.