3 gezonde leefstijl tips: Hoe je wél succes boekt met volhouden / aanleren van een gezonde leefstijl.

Heb je op dit moment een gezonde leefstijl of kun je nog wat verbetering gebruiken? We kunnen het wel blijven herhalen en eigenlijk weet je het al… Je bent wat je eet. We bedoelen daarmee natuurlijk: Als je gezond eet, zul je jezelf gezond voelen. Als je minder gezond eet, zul je jezelf minder gezond / fit / vitaal voelen. 

We hebben 3 hele nuttige gezonde leefstijl tips voor je klaargezet en daarbij ook nog een paar vragen voor je om gewoon eens over na te denken.

Hoe fit voel jij je eigenlijk doorgaans, en ben je daar tevreden over, of kan het beter?
Stel dat je iets aan je gezondheid zou veranderen, wat zou het zijn?
Heb jij moeite met volhouden / aanleren van gezonde gewoontes?

Als we eenmaal besluiten gezonder leven, wordt het ons moeilijk gemaakt…

We vinden het over het algemeen moeilijk om iets aan onze leefstijl aan te passen, omdat we zo erg gewend zijn aan hoe we dingen doen is het vaak al lastig om ‘iets nieuws’ vol te houden. Dan komt ook nog eens de welgemeende feedback / kritiek van de mensen om ons heen. Het feit dat we vaak gezamenlijk leven en daarmee indirect een ander meenemen in ons persoonlijke veranderproces, wat vervolgens weer reactie oplevert van de ander.

Accepteer hulp bij het volhouden van een gezonde leefstijl.

Wij hebben deze drie tips om leefstijl verandering door te zetten voor jou samengesteld.

Deze tips zijn door honderden deelnemers tijdens de Immuunboost Challenge succesvol toegepast. Daarmee geven we eigenlijk heel veel weg over de inhoud van deze challenge. Mensen die deze tips 3 weken volhielden ervoeren het volgende:

  • Mensen met overgewicht vielen hiermee tot wel 8 kg af
  • Mensen met (chronische) vermoeidheid voelden zich veel fitter/energieker
  • Emotie-eters kregen veel meer zelf-inzicht waardoor ze hun doelen wél wisten te behalen.

Drie tips waarmee je een gezondere leefstijl succesvol eigen maakt en volhoudt:

  1. Erken dat je eetgewoontes eigenlijk een eetverslaving zijn geworden
  2. Verander niet alleen, maar gezamenlijk en het liefst in een groepje gelijkgestemden. (werkt motiverend)
  3. Ga voor een ‘voedende’ leefstijl i.p.v. een ‘vullende’ leefstijl.

Tip 1: Erken dat je eetgewoontes eigenlijk een eetverslaving zijn geworden

Een nieuwe goede gewoonte wordt na 21 dagen herhalen een vast patroon. Zo is het ook met verslaving. Dan ene koekje bij de koffie wordt een tweede de volgende dag, en voor je het weet zit je er weer aan vast en krijg je dagelijks teveel suiker binnen. Erken je verslaving en word je bewust van wat je wilt. Wil je er te gek uitzien en lekker fit worden? Vervang die snackmomenten door lekkere bites, zoals worteltjes en komkommer. Voor je het weer zit je in een opwaartse spiraal en verander je in een veel fijnere versie van jezelf.

Tip 2: Verander niet alleen, maar gezamenlijk en het liefst in een groep van gelijkgestemden.

Er is een Afrikaans gezegde dat luidt: “Als je snel wilt gaan, reis dan alleen. Als je ver wilt komen reis dan samen. Precies daarom werken we SAMEN, met een groep gelijkgestemden, aan onze gezondheid. We stimuleren elkaar, delen recepten en tips, vieren onze successen, en delen ons verdriet en als het even wat minder gaat. Die steun is onbetaalbaar en maakt dat het Immuunboosten zoveel beter gaat. Er is hulp. Ook voor jou.

Tip 3: Kies voor een voedende leefstijl in plaats van (suiker) vullende leefstijl

We hebben ons allemaal verwend met een leefstijl die wellicht een tijd goed werkt, maar op de duur zijn tol eist. De meeste hedendaagse Westerse ziekten zijn welvaartsziekten. Ze worden veroorzaakt door een teveel aan suikers, waar je lichaam op den duur aan onderdoor gaat.

Wist je dat circa de helft van de Nederlanders overgewicht heeft?

Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Dit betekent dat bijna 7 miljoen mensen meer wegen dan gezond voor ze is. Op dit moment telt Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes type 2. Hier komen er elke week maar liefst 1.100 mensen bij.
Bron: https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/krijg-je-van-suiker-diabetes

Vroeger was suiker een luxe product, maar tegenwoordig is suiker normaal geworden in onze voeding.

Bijna in alle pakjes / zakjes / kant en klaar voeding zit geraffineerde suiker verwerkt en hélaas is deze suiker niet goed voor ons lichaam en vooral niet in de mate zoals de gemiddelde Nederlander deze binnenkrijgt.

In Nederland krijgen we te veel vrije suikers binnen, gemiddeld zo’n 30% te veel. Bij kinderen zelfs bijna 80% te veel. We eten zo’n 17 suikerklontjes aan vrije suikers per dag. Dit komt neer op 25 kilo aan vrije suikers per jaar!

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/hoeveel-suiker-eten-we

Met de Immuunboost pakken we samen deze nummer één ziekmaker aan door pure voeding te eten. Dus geen zakjes en pakjes waardoor je jaarlijks kilo’s teveel aan suiker binnenkrijgt! We verbannen daardoor de ongezonde suiker uit ons leven en vervangen die door een levensstijl waar jij (en je lichaam) echt fit, gezond en blij van wordt. Je leert op zo’n manier voor jezelf zorgen dat het gemakkelijk vol te houden is.

Voeding waarmee ons leven wordt verrijkt in plaats van voeding waaraan ons lichaam bezwijkt.

Foto van Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen