Recept: Romige wortelsoep (voor 4 kommen soep)
Bereidingstijd | 25 minuten |
Ingredienten (voor 4 kommen soep) | 1 eetlepels zonnebloem olie of kokosvet 1 cm verse gember 1 ui 1 kg winterpeen 1 teen knoflook 700 ml groentenbouillon 200 ml kokosmelk 1 sinaasappel peper en zout |
Benodigdheden | Pan Snijplank Mes(sen) Staafmixer/blender. |
Romige wortelsoep recept bereiden
Snijd de uit en gember fijn en fruit deze in 5 minuten aan met af en toe doorroeren.Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakken en versnipper de knoflook. Bak deze kort mee. Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer het mengsel tot een gladde vloeistof. Roer nu het sinaasappelsap door de soep en breng het op smaak met peper en zout. Dit recept is voor ongeveer 4 kommen soep.
Helende werking:
Wortels zijn zo gezond, dat ze eigenlijk iedere week op het menu zouden moeten staan. Wortels hebben een hoog vocht en vezelgehalte, waardoor ze een goede uitwerking op de darmen hebben. Wortel reinigt de lever en is goed voor het hart. De wortel geneest en kan o.a.: obesitas, nierontsteking, tandvleesproblemen en kanker voorkomen.
Het bevat heel veel vitamine A en in kleinere hoeveelheden B1, B2,B3, B6,C,D,E,K. Ook bevat het kalium, fosfor, molybdeen, koper.
TIP: schil wortels met een dunschiller. Het gaat sneller en je behoudt veel beter de vitaminen die erin zitten doordat je heel dun schilt.