Recept: MEDITERRANE QUINOA (voor 4 personen)
Bereidingstijd | 35 minuten |
Ingredienten (voor 4 pers.) | 2 eetlepels olijfolie 1 ui 1 groene of gele paprika 1 rode paprika 250 gr kastanjechampignons 2 tenen knoflook 1 bakje quorn 180 gr quinoa 1⁄2 liter groentebouillon 1 el tomatenpuree 10 cherry tomaten peper/zout Italiaanse kruiden naar smaak (eventueel greek white block violife – feta vervanger) |
Benodigdheden | Kook/soeppan snijplank snijmes staafmixer |
Quinoa recept bereiden
- Snij de groenten, knoflook en ui in kleine stukjes. Doe de olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Voeg de champignons en de stukjes paprika toe en roerbak 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
- Quinoa, groentebouillon, tomaatjes en tomatenpuree erdoor roeren. Aan de kook brengen, de pan afsluiten en 20 minuten op een laag vuur stoven tot de quinoa gaar is.
- De stukjes quorn toevoegen, op smaak brengen met Italiaanse kruiden, opwarmen en serveren.
Eventueel kan je er nog stukjes violife greek white block (lactosevrij) doorheen roeren. (ipv feta).
Bon appetit!
P.S.
Laat onderaan de pagina jouw mening weten!