Recept: Zoete aardappelsoep (voor 2 personen)
Bereidingstijd | 25-35 minuten |
Ingredienten (voor 2 personen) | 2 el kokosolie 1 ui 3 teentjes knoflook 2 theelepels verse gember 500 g zoete aardappelen 1 liter water 2 blokjes groente- of kruidenbouillon op 1 liter water 200 ml kokosroom 2 limoenen |
Benodigdheden | Pan Snijplank Mes(sen) Staafmixer Citruspers |
Weerstandsmoothie bereiden
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Schil en snijd de ui in stukken en snij de knoflook en gember fijn. Als de gember schoon is aan de buitenkant kun je deze met schil en al gebruiken. Verhit de kokosolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels in de pan als de uien glazig worden en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosroom toe.
Voeg als laatste het sap van twee uitgeperste limoenen toe maar laat de smaak niet overheersen. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met een snuf zout en flink wat versgemalen zwarte peper
Helende werking
De zoete aardappel is een heel voedzaam knolgewas. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt, waardoor je minder eet.
Er zitten veel vitamines en mineralen in. Vooral vitamines A,C,B5,B6 en E en als mineralen mangaan, kalium, koper.
De zoete aardappel brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee:
Het is goed voor de algehele weerstand, gezond voor het hart, het houdt onze bloedvaten soepel en het is heel erg goed voor al je lichaamscellen, in het bijzonder voor je ogen.
Als je zoete aardappel eet, weet je zeker dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. En dat helpt op de lange termijn om hart- en vaatziektes en kanker te voorkomen.