Verse spinazie, rauw in de smoothie heeft de beste werking. Als je hem met kokosolie of een ander vet combineert neem je alle vitamines op, zowel de wateroplosbare, als de olie-oplosbare vitamines. Voeg je hem toe aan een gerecht, doe dat dan als laatste, zodat hij lekker knapperig blijft.
NB: Voeg de spinazie op het allerlaatst toe, zo blijft hij al zijn power behouden.
Ingrediënten
- 500 gram gele spliterwten
- 1⁄2 tl cayennepeper
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl vers geraspte gember
- 1 tl garam masala
- 2 el kokosolie
- 2 uien, fijngesneden
- 400 gram verse (baby)spinazie
- 4 el geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten
Tip!
Je kunt ook wat gedroogd zeewier – furikake – toevoegen, te koop bij de biologische winkel.
Bereidingswijze
- Spoel de gele erwten grondig af en doe ze in 1 liter water samen met de de cayennepeper en de kurkuma in een kookpan.
- Breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur omlaag zodat het water zacht kookt. Houdt dit circa 50 minuten aan, tot de erwten zacht zijn en uit elkaar vallen.
- Schep de helft van de erwten uit de pan en pureer ze in een blender tot een glad papje.
- Doe de puree terug in de pan en roer dit door.
- Verhit kokosolie in een grote pan, bak hierin de ui circa 10 minuten op een klein vuurtje tot ze glazig zijn.
- Voeg de andere specerijen toe en bak deze 5 minuten mee tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot het blad geslonken is.
- Verwarm de erwtensoep opnieuw, verdeel deze over 4 kommen en schep het spinazie-uimengsel erop.
- Serveer de geroosterde pitten erbij in een klein schaaltje.