Bleekselderijsap: een natuurlijk wondermiddel!

Bleekselderij sap Lars Faber

Men noemt bleekselderijsap of selderij sap een wondermiddel omdat het de darmen zuivert (en de rest van de cellen in het lichaam). Je weet het misschien al… een gezonde darmflora is een gezond lijf! Bleekselderij sap is daarom één van de sleutelingrediënten van de 21-daagse Ongelooflijke Immuunboost Challenge.

We starten deze challenge daarom gelijk met het inbrengen van een nieuwe ‘helende’ routine in je dag: bleekselderijsap. Dit is het sap van een stronk bleekselderij dat je zelf perst in je juicer of blender en waar je de dag mee begint.

Bleekselderijsap drink je op een lege maag

Daarna een half uurtje wachten voordat je iets anders eet. Is het lekker? Matig tot nee. Is het gezond? 100%! Je herkent de groene selderijsoort wel, van je oma’s soep en van ‘gezond snacken’ in velerlei diëten, maar nu brengen we de bleekselderij dus weer terug van weggeweest en ga je dagelijks een vers sapje nuttigen om je immuunsysteem te boosten.

Bleekselderijsap werkt ontstekingsremmend” – Anthony William a.k.a ‘Medical Medium’

Anthony William, beter bekend als ‘Medical Medium’, is een gezondheidsgoeroe die er- bij zweert dat bleekselderijsap ontstekingsremmend is en ziekteverwekkers doodt, waardoor chronische ziekten verminderd worden. Hij ontdekte dit zelf als jochie toen hij in een supermarkt werkte. Dit klinkt misschien wat ‘zweverig’, maar via een helderziende ingeving kreeg hij door dat hij het sap van bleekselderij aan klanten moest geven die ziek waren.

Hij genas met bleekselderijsap mensen van chronische- ontstekingsgerelateerde klachten!

Zo Hij genas zo allerlei mensen van chronische, vooral ontstekingsgerelateerde klachten. Zijn baas zette zelfs een sapcentrifuge in de supermarkt, waardoor de jonge Anthony ter plekke het sap voor zijn ‘patiënten’ kon uitpersen.

Een valse medische claim? Probeer het vooral zelf en ontdek wat het voor je lichaam doet.

Bleekselderijsap maken?
Neem biologische bleekselderij. Hét enige ingredient voor bleekselderijsap!
Bleek Selderij / biologische bleekselderij: het enige ingredient voor bleekselderijsap

Wist je dat bleekselderijsap een van de hoekstenen van de Ongelooflijke Immuunboost Challenge is?

Een van de redenen waarom ik (Lars) de Immuunboost zelf ging doen, was een chronische blaas- en prostaatontsteking. Niets hielp, ook niet de bekende paardenmiddelen als vitamine C, cranberrysap en D-man- nose. Het hield vaak drie tot zes dagen aan, en artsen waarschuwden me dat dit een voorbode was voor een ergere ziekte.

De koorts verlaagde en de pijn verdween

Ik proefde het voor het eerst toen ik midden in de nacht kermend van de pijn en met hoge koorts in bed lag. Ik had het boek van Williams naast mij liggen en sloeg het argeloos open, ik kon toch niet slapen. Mijn door koorts geplaagde brein werd getrokken naar een hoofdstuk over bleekselderij. Wanhopig liep ik naar beneden voor de zoveelste plas, en daarna linea recta naar de koelkast.

Ik kon wel huilen van geluk!

Ik perste de aanbevolen 500 milliliter selderij en dronk het sapje in een lange slok naar binnen. Binnen een kwartier werden de koorts en de pijn minder. En binnen een uur was de blaasontsteking weg. Ik kon wel huilen van geluk! Ik viel in een diepe slaap en was vanaf die dag een groot fan van dit bijzondere groene goedje, ook al kan ik nog steeds de smaak niet waarderen. Het is puur medicijn, zoals Moeder Natuur dat bedoeld heeft.

Er zitten veel antioxidanten in bleekselderijsap

In bleekselderij zitten veel antioxidanten. Die zorgen ervoor dat agressieve stoffen (vrije radicalen) in onze weefsels en cellen worden aangepakt.

Bleekselderij goed voor centrale zenuwstelsel

Ook je centrale zenuwstelsel wordt hersteld met deze nieuwe routine en je zult merken dat je langzaamaan meer energie krijgt.

Invloed van bleekselderijsap op kwaliteit van het maagzuur

In de bleekselderij zitten bovendien enzymen die het zoutzuur in je maag verhogen, waardoor ander voedsel beter wordt verteerd en je spijsvertering beter werkt. Per dag produceren we namelijk zo’n 2,5 liter maagzuur, dat ervoor zorgt dat schadelijke bacteriën en schimmels worden opgevangen. Het helpt ook bij de opname van vitamines en mineralen, en die zijn zeer belangrijk tijdens onze Immuunboost!

Zoals Williams daarnaast nog zegt: “Het sap gaat direct naar je lever, nieren en bijnieren en dat is precies waar je het wilt hebben. Je lever is namelijk het orgaan dat alles continu moet zuiveren en het is de bron van ziekten bij veel mensen. Je lever neemt dit sap snel op en wordt ermee ondersteund.” Het is bovendien goed voor je bloeddruk en zuiverend voor je bloedbaan en het onder- steunt je schildklier. “Pretty impressive voor zo’n simpele groente!”

Lars Faber maakt bleekselderijsap

Recept voor 2 glazen bleekselderijsap

Bereidingstijd2 minuten
Ingredienten1 stronk Bleekselderij (biologisch)
BenodigdhedenSapcentrifuge of blender

Heel simpel: je snijdt de stronk/achterkant van de bleekselderijstengels af, wast de boel (met warm water zodat je je sap niet te koud drinkt), en stopt het in je sapcentrifuge of blender.

Als je de blender gebruikt, heb je ook een zogenaamde ‘kaasdoek’ nodig om het sap mee te filteren.

De blaadjes kun je mee blenden, maar maken het sapje iets bitterder.

Het is belangrijk dat je het sap zo puur mogelijk drinkt. Citroen toevoegen of andere ‘smaakmakers’ verminderen de helende werking van het sap.

Idealiter voeg je er zelfs geen water aan toe. Heb je echter geen juicer en doe je het met een blender en een groentenetje waar je de pulp mee zeeft, dan is het vrijwel onmogelijk om tot een sap te komen zonder er wat water aan toe te voegen.

Weet dus dat een sapcentrifuge de beste optie is, maar het is altijd beter mét water dan het helemaal niet te doen. Uit één stronk haal je gemiddeld twee glazen sap; die drink je helemaal op.

Hoe langer je dit sap laat staan, hoe sneller het aan voedingswaarde verliest.

Glas bleekselderijsap

Cheers!

Foto van Lars Faber

Lars Faber

Holistisch coach & begeleider
De Ongelooflijke Immuunboost Challenge

Delen!
Delen!
Delen!

Dit recept is komt uit het kookboek PUUR

Puur gezonde recepten kookboek

PUUR receptenboek – eBook
63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

Nu 8 euro korting!

€ 27,- € 19,-

PUUR receptenboek – harde kaft

63 gezonde recepten, incl. 21-daagse stappenplan / dieetplanning. Enorm mooi vormgegeven boek, met 300+ pagina’s. Ideaal voor als je in een korte tijd fitter wilt worden, af wilt vallen of een gezonde leefstijl aan wilt houden. 

€37,- gratis verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individueel starten op eigen gewenste moment

Deelname gezamenlijk starten in juni

Stel hier je vragen